נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

5 מאכלים תאילנדיים שתהיו חייבים לטעום

מוקפץ תאילנדי

במרוץ החיים של ישראל כל אחד חולם על חופשה. כמה ימים בהם הוא יוכל לשכב רגל על רגל, לקרוא עיתון וליהנות מהחיים. שמישהו יכין את האוכל, ינקה ויבשל וכל מה שיישאר לעשות זה לחייך. חופשת החלומות היא לרוב מחוץ לישראל, בגלל מחירי תיירות הפנים הגבוהים והעובדה שכולם רוצים לראות עולם. תאילנד היא בעצם המדינה אליה שואפים ישראלים רבים לנסוע. החופים, המראות, האנשים וכמובן האוכל שיכול להפוך כל חופשה לחלומית. ישנם מאכלים תאילנדיים מפורסמים שאי אפשר לוותר עליהם בזמן ביקור במדינה, אבל גם אין סיבה לוותר עליהם בישראל. הנה כמה מאכלים שאתם יכולים לבקש צריכים לבקש אם אתם יוצאים למסעדה תאילנדית ומחפשים עסקיות שוות בתל אביב.

בננה מטוגנת

תפריט תאילנדי – המאכלים שאסור לפספס

פאד תאי

כמעט כל ישראלי מכיר את מנת הדגל של המטבח התאילנדי. מדובר על אטריות מוקפצות עם מגוון של תוספות שהופכות אותן לטעימות במיוחד – פירות ים, חזיר, בקר או טופו – כל אלו יכולים להוות תוספת נהדרת למנה הטעימה הזו. ההקפצה היא כל הסוד ואי אפשר לוותר עליה, אפילו אם מדובר על מסעדה מומלצת בתל אביב ולא בחוף בתאילנד.

מרק טום יאם

מרק בעל טעמים ייחודיים שאין כמוהו בישראל. המתוק מתמזג עם החריף עם תוספת קלה של חמיצות, מה שהופך כל ביס לתאווה לחך. ניתן למצוא במרק תבלינים אקזוטיים, תוספת של לימון גראס, קצת רוטב דגים וצ'ילי קצוץ דק דק. המנה הזו יכולה לשדרג כל ארוחה ולהפוך אותה למזמינה וטעימה במיוחד.

גאי מד מוא מואנג

אולי קשה לכם להעלות את המילים על הלשון, אבל אין ספק שאת המנה הזו תרצו לטעום. מדובר על מנה שמשלבת בתוכה אגוזי קשיו במגוון סגנונות, כאשר לרוב מכינים אותם בתוך רוטב סויה, שום, צ'ילי ודבש. לאחר ההכנה של אגוזי הקשיו ניתן לצרף אליהם את מנת העוף שמתחברת מצוין עם הטעמים הללו. רוב הישראלים מכירים את המנה מחופי פוקט, שם היא נחשבת למה אהובה במיוחד.

טום סאם

לחובבי הסלטים שביניכם, מדובר על חוויה בלתי נשכחת. התאילנדים לוקחים פפאיה ומגרדים אותה, מוסיפים אליה תיבול של צ'ילי עם שום ורוטב דגים. הסלט הזה יוצא דופן בטעמו, מתגלגל על הלשון ופותח את התאבון במהלך הארוחה. יש כאלו שיעדיפו להשתמש בפירות אחרים מתאילנד כמו מנגו או אפילו מלפפון.

בננה מטוגנת

בארץ מוגת הבננה המטוגנת גם במסעדות סיניות ולכן נחשבת למנה של המזרח הרחוק, אך במקור היא תאילנדית לגמרי. יש לקחת את הבננה הבשלה ולטבול אותה בשמן עמוק עד שהיא הופכת לפריכה ומשמיעה צלצול נהדר עם כל ביס שלוקחים. צירוף של מגוון רטבים או קצפת לקינוח הופכים אותו למשודרג אך יותר ישראלי באופיו וככל הנראה לא תיתקלו בחומרים אלו בערי תאילנד.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא אוכל ובישול
בשרים בשוגים שונים
האם לעשן בשר זה בריא?

בשלנים רבים תוהים לעצמם האם לעשן בשר זה בריא, ובדיוק לשם כך המומחים של חברת וובר כאן בכדי ליישב